Ce este albirea dentară?

Pentru a răspunde la această întrebare, ar trebui mai întâi să ne reamintim care este structura dintelui. Coroana reprezintă partea vizibilă a dintelui, iar aceasta este compusă din trei straturi: smalţul, dentina şi pulpa coronară. 

anatomia_dintelui

Smalţul reprezintă cel mai dur ţesut din organismul uman. În realitate  acesta este semi-transparent şi de fapt dentina reprezintă stratul responsabil de culoarea dintelui. În timp, unele substanţe colorate (din vin roşu, ţigări, cafea, ceai negru, etc) pătrund prin smalţ şi pătează dentina. În acest caz, un simplu detartraj şi periaj nu este suficient pentru eliminarea acestor pete.

Aici intervine albirea dentară, care presupune utilizarea unui gel de albire al cărui rol este să pătrundă prin smalţ în dentină şi să descompună petele impregnate.

client

Albirea dentară se aplică utilizând una din următoarele substanţe de oxidare:

Peroxidul de hidrogen reprezintă substanţa aplicată în cabinetele stomatologice, la concentraţii de 30-35% şi se asociază sau nu cu activare luminoasă sau prin laser. Rezultatele acestui tratament se observă imediat. Dezavantajul acestui tip de tratament este preţul destul de ridicat care variază între 500 şi 2000 lei. Peroxidul de hidrogen poate deteriora smalţul şi poate cauza sensibilitate dentară.

Peroxidul de carbamidă este mai puţin activ decât peroxidul de hidrogen din cauza concentraţiei mai mici de peroxid şi de aceea acţiunea lui este mai puţin nocivă. Acesta se regăseşte în produsele de albire ce pot fi folosite acasă.

Perboratul de sodiu este mai uşor de controlat şi mai stabil din punct de vedere chimic faţă de peroxidul de hidrogen.  Acest agent de albire nu provoacă sensibilitate dentară şi oferă rezultate imediate. Din acest motiv Smile Box a ales să ofere un zâmbet mai alb printr-o metodă inofensivă care nu implică sacrificii şi la preţuri mult mai accesibile.

2 gânduri despre &8222;Ce este albirea dentară?&8221;

  1. Pingback: Albirea dentară şi importanţa detartrajului | Smile Box România

  2. Pingback: Albirea dentară şi cele 7 păcate | Smile Box România

Lasă un comentariu