Remedii naturiste pentru sensibilitate dentară

sensibilitatea dentara

Câţi dintre noi nu am simţit vreodată o senzaţie acută provocată de băuturile şi alimentele reci sau calde, acide sau dulci? Din păcate, pentru unii dintre noi această problemă nu mai este una de moment ci persistentă în timp.

Unul din motivele principale pentru sensibilitatea dentară este subţierea în timp a smalţului dentar. Astfel scade gradul de protecţie pentru dentină, stratul care se află în apropierea nervului. Un alt motiv pentru apariţia sensibilităţii dentare este retragerea gingiilor. Astfel dentina de la suprafaţa rădăcinii devine şi ea expusă.

Ce faci atunci când e mai mult chin decât plăcere să iei masa? Ai două opţiuni:

  1. Mergi la medicul stomatolog. El te poate ajuta cu această problemă. Mai multe detalii găseşti aici.
  2. Încerci câteva metode naturiste şi eficiente. În continuare vom prezenta lista plantelor care pot ameliora senzaţia provocată de sensibilitatea dentară.

–         Florile de muşeţel: prepară o infuzie cu 3 linguri de flori şi o cană cu apă fiartă. Timp de 5 minute, infuzia călduţă trebuie ţinută în gură. Acest tratament se repetă din oră în oră.

–         Frunzele de salvie sunt şi ele eficiente dacă faci o infuzie cu 2 linguriţe de frunze şi 100 ml de apă fiartă.

–         Sunătoarea într-o infuzie din 200 ml de apă şi două linguri din planta uscată. Se clăteşte de 4-5 ori pe zi.

–         Florile de coada şoricelului: se face o infuzie dintr-o cană cu apă caldă şi 2 linguri de flori. Această procedură trebuie urmată din oră în oră.

–         Ceaiurile de tătăneasă, urzică sau coada-calului contribuie la fixarea calciului în organism şi astfel este favorizată remineralizarea smalţului.

–         Batoanele de remineralizare. La Smile Box găseşti soluţia pentru sensibilitatea dentară. Mai multe detalii afli aici.

Principalele cauze în apariţia sensibilităţii dentare sunt: periajul prea intens, eroziunea smalţului din cauza consumului frecvent de alimente şi băuturi acide, scrâşnitul din dinţi, precum şi tratamentele de albire invazive cu peroxid (tratamentul de albire oferit de Smile Box nu intră în această categorie).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s