Albirea dentară şi cele 7 păcate

albire dentara iasi

Ce-i prea mult, strică! Chiar şi atunci când vorbim despre dinţii albi ca perlele şi tratamentul de albire dentară. Din dorinţa de a obţine un zâmbet mai mult decât strălucitor, suntem tentaţi să facem câteva greşeli nesăbuite. Tu pe care din ele le comiţi?

1. Nu îţi consulţi dentistul

Într-adevăr, mersul la dentist poate fi stresant. Dar este important să-i faci o vizită cel puţin o dată la 6 luni. Nu uita că ai nevoie de un detartraj înainte de apela la orice metodă de albire a dinţilor. În acelaşi timp, medicul stomatolog îţi poate recomanda cel mai potrivit tip de albire dentară. Spre exemplu, dacă dinţii tăi sunt afectaţi de carii, atunci cel mai probabil nu se recomandă albirea dentară cu peroxid. Gelul cu peroxid provoacă sensibilitate dentară, iar dacă ai carii, există riscul ca acesta să dăuneze considerabil nervilor. În acest caz, ar fi mai recomandat să apelezi la un tratament de albire dentară fără peroxid.

2. Nu întreţii rezultatul obţinut după tratament

Înainte să apelezi la un tratament de albire trebuie să iei în considerare faptul că va trebui să faci câteva schimbări importante cu privire la câteva tabieturi. Important este să reduci consumul de cafea, Cola, ţigări, vin roşu, ceai negru şi alte alimente care conţin coloranţi. În acelaşi timp este important să foloseşti o pastă de dinţi cu efect de albire precum şi aţă dentară.

3. Devii dependent/dependentă de produsele de albire dentară

Varietatea produselor de albire dentară pentru acasă precum şi accesibilitatea acestora te determină să le încerci pe toate. Dar de fapt când e cazul să te opreşti? Dacă urmezi instrucţiunile şi obţii un rezultat bun, atunci este suficient să aplici un tratament de întreţinere o dată pe lună. După ce obţii o nuanţă realistă, atunci este suficient să repeţi aplicările multiple de două ori pe an sau mai puţin.

4. Nu verifici avizele şi certificările produsului

Fie că îţi faci un tratament la medicul stomatolog, la un salon de albire dentară cosmetică sau comanzi produse de albire dentară pentru acasă din afară sau din ţară, este important să verifici avizele şi certificările. Motivul principal este faptul că s-ar putea să faci un tratament cu o concentraţie prea mare şi care ţi-ar putea afecta smalţul dinţilor.

5. Nu ţii cont de faţetele de porţelan, coroanele dentare şi plombe

Din păcate acestea nu se albesc la fel de bine ca restul dinţilor şi păstrează o nuanţă mai închisă. Prin urmare este bine să faci un tratament de albire dentară înainte să apelezi la astfel de restaurări.

6. Aştepţi de la o pastă de dinţi cu efect de albire rezultatul pe care îl oferă un tratament de albire dentară.

Acest tip de pastă de dinţi are rolul de îndepărta petele de suprafaţă şi este recomandat să o foloseşti după un tratament de albire dentară. Dar din păcate, nu te poţi aştepta ca pasta să aibă acelaşi efect ca un tratament.

7. Nu urmezi instrucţiunile produsului

Ai achiziţionat un kit de albire dentară pentru acasă, dar nu citeşti sau nu urmezi instrucţiunile. Care sunt riscurile? Dacă foloseşti benzi şi acestea îţi ating şi gingia, există riscul să te alegi cu dureri sau inflamaţii. Acelaşi lucru este valabil pentru gutiere, dacă pui prea mult gel în ele iar excesul îţi pătrunde gingia.

În acelaşi timp este important să aplici tratamentul exact pe durata de timp recomandată. Acesta trebuie întrerupt doar dacă simţi dureri. Dacă renunţi prea devreme, există posibilitatea să nu obţii rezultatul dorit. Dacă foloseşti produsul pe o perioadă mai lungă decât cea recomandată, atunci rişti să îţi distrugi smalţul.

Reclame

2 gânduri despre &8222;Albirea dentară şi cele 7 păcate&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s