4 soluţii de albire dentară naturală

Dacă din lipsă de timp sau din orice alt motiv preferi să apelezi la albirea dentară în intimitatea casei, atunci poţi alege între un kit de albire dentară pentru acasă şi câteva remedii naturale.

Legumele şi fructele crocante

Merele, morcovii, broccoli, ţelina, castraveţii reprezintă soluţii foarte sănătoase atât pentru albirea dentară cât şi pentru organism în general. Textura lor acţionează ca perii unei periuţe de dinţi, astfel încât acestea îndepărtează resturile de mâncare şi curăţă petele galbene de pe smalţul dinţilor

mere

 Căpşunile

Dacă te întrebi cum anume ar putea căpşunile să contribuie la albirea dinţilor tăi, atunci răspunsul este foarte simplu: acidul malic. Pe lângă faptul că sunt delicioase, căpşunile conţin şi acest compus care are proprietatea de a înlătura petele de cafea, vin sau băuturi carbogazoase. Este suficient să consumi câteva căpşuni sau să periezi dinţii cu o pastă de căpşuni. Pentru un efect mai puternic, se recomandă să striveşti o căpşună coaptă într-un piure pe care să-l amesteci cu o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Aplică amestecul pe periuţa de dinţi, periază şi clăteşte bine gura. Evită să foloseşti această metodă prea des (o dată pe săptămână este mai mult decât suficient), întrucât există riscul să îţi răneşti gingiile şi să îţi distrugi smalţul.

capsuni

Lămâia

Acidul din sucul de lămâie elimină petele de pe smalţ şi reduce tartrul. Ai nevoie de o jumătate de lămâie şi 75g de bicarbonat de sodiu. Se stoarce lămâia într-un bol şi se amestecă cu bicarbonatul. Îmbibă în soluţie puţină vată şi tamponează dinţii. Aşteaptă câteva secunde, periază uşor şi clăteşte. Aplică această soluţie o singură dată pe săptămână pentru a evita sensibilizarea dinţilor şi distrugerea smalţului.

lamaia

Lactatele

Consumă cât mai multe lactate întrucât acestea au proprietatea de a remineraliza smalţul dentar. În acelaşi timp acidul lactic din lactate protejează dinţii de carii.

lactate

Voi ce metode de albire dentară naturală cunoaşteţi?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s